TK Strakonice, spolek

Oficiální stránky tenisového klubu ve Strakonicích

Cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Souhlasím
Neaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnoceníNeaktivní hodnocení
 
Share

vlevo vitez Skacel vpravo ProchazkaCelostátního turnaje mužů se letos sice zúčastnilo méně hráčů než loni, přesto se podařilo udržet kvalitu na vysoké úrovni a podle ohlasů diváků se zdá, že ti byli spokojeni. Hrálo se rychle, místy až střelba, nikdo to příliš nešetřil (osobní postřeh - i mně to občas odletělo od rakety nezvykle rychle, občas dokonce i mimo dosah soupeřeJ ) Mezi 18-členným startovním polem se neztratili ani Strakoničtí, startovalo jich celkem 6 (T. Fiala, Procházka, Švec, P. Fiala, Kotoun, Maroš) a jeden skoro náš – Pepa Mařík.

Zajímavostí je účast hráčů až z Havířova (Wawrzyczek), Prostějova (Herzán) a Brna (Skácel). Daly se čekat strakonická derby, nakonec byly jen dvě – Fík si poradil s Kotkem a Švícko s Peťákem. Ve čtvrtfinále dvouhry jsme měli čtyřnásobné zastoupení, postoupit se nakonec podařilo jen Prochimu. Tomu to pak „lepilo“ i v semi a povedlo se mu přes sparťana Slezáka postoupit do finále. Tam už nestačil na brněnského Dana Skácela, který zaslouženě vyhrál celý turnaj, když se lepšil zápas od zápasu a cestou pavoukem ztratil jediný set (se Švíckem).

Ve čtyřhře se potvrdilo, že tu rozhodují hlavně zkušenosti (viz Štěpánek-Paes). Ve finále se totiž utkali čtyři z pěti nejstarších účastníků turnaje. Vyrovnaný zápas mezi jedničkami nasazenými Fíkem s Blážou a černými koni čtyřhry Kotkem s Peťákem rozhodoval až super-tiebreak. V tom byli šťastnější Fík s Blážou v poměru 10:5.

Kompletní výsledky na http://www.cztenis.cz/turnaj/106039/sezona/Z1314/vysledky

 

Partneři

 

drevointer

 

unielektro

 

Logo A&T-basic-vertical.jpg

 

marek snobr

 

dir007.png

 

omacz