TK Strakonice, spolek

Oficiální stránky tenisového klubu ve Strakonicích

Cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Souhlasím

Hodnocení uživatelů: 5 / 5

Aktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnoceníAktivní hodnocení
 
Share

Hosticka KargerO uplynulém víkendu 11. – 12. ledna se konaly krajské přebory mladšího žactva, konkrétně mladších žáků v Sezimově Ústí a mladších žákyň v Táboře. Začněme chlapci, kterých se v hale s pevným povrchem v Sezimově Ústí sešlo rovných 16. Mezi nimi byli i tři zástupci našeho klubu TK Strakonice, jmenovitě Richard Vondrášek, Daniel Karger a Adam Hoštička. Richard absolvoval svůj první turnaj v této sezoně a ačkoliv je na něm vidět výrazný posun oproti loňskému roku, na výhru to nestačilo a odešel poražen v prvním kole.

Projevil se obrovský rozdíl v nevyhranosti obou soupeřů a co Richarda tentokrát zklamalo a na čem musí velmi zapracovat pokud chce podobné zápasy vyhrávat, je podání!!! Po prohrané dvouhře bohužel odjel domů a propásl možnost zahrát si další kvalitní zápas ve čtyřhře, což je přesně to, co potřebuje nejvíce, hrát, hrát a hrát zápasy!!!Dan si velmi lehce poradil se soupeřem v prvním kole, ve druhém narazil na Richardova přemožitele a poté, co mu utekla druhá sada (možná podcenění???), ve třetí už ukázal kdo má větší zkušenosti a probojoval se do semifinále proti prvnímu nasazenému Mazancovi z Písku. Ten za stavu 5:3 pro Dana v prvním setu ukázal něco z divadelního umění (možná je k tomu i veden), předstíral zranění nohy a skoro půl hodiny odpočíval v šatně. Tím Dana rozhodil a následně si s ním již lehce poradil. Zde naši hráči i jejich doprovod doplatili na neznalost pravidel, protože jinak by musel být zápas již skrečován ve prospěch Dana. To pro příště!!! Adam jako druhý nasazený jednoduše prošel přes první kolo aby se ve druhém potkal s nadějným Kamilem (Kubou) Králem z Tábora. Zde musel již ukázat veškeré své tenisové umění, protože Král nedal nic zadarmo. Přesto postup do semifinále a opět hladké vítězství. Ve finále proti Mazancovi, který se již zázračně uzdravil Adam příliš chyboval a prohrál. Čtyřhru, jak už bývá ve Strakonicích dlouhodobě zvykem společně naši borci ovládli a připsali si tak druhé turnajové vítězství za sebou.

Krajského přeboru děvčat se zúčastnily také tři zástupkyně našeho TK, Adéla Reisingerová, Sabina Zušťáková a Linda Zralá. Ve dvouhře skončila cesta Adély a Lindy bohužel už v prvním kole, přičemž Linda měla velkou smůlu na los a musela podstoupit souboj se zřejmě největším talentem současnosti na jihu Čech Adrianou Beránkovou. Tato dívka, která již jezdí trénovat i na Spartu, ukázala jak vypadá moderní tenis a co všechno už může dítě v deseti letech umět. Sabina jako nasazená vyhrála svoje první kolo a dostala se do čtvrtfinále, kde ovšem její cesta ve dvouhře skončila na neoblíbené soupeřce Nikol Kluzákové. A aby podobnost s chlapci byla dokonána, dvojice Zralá-Rožboudová, která v prvním kole přešla přes Reisingerovou s Koutenskou se probojovala do semifinále a hlavně druhý nasazený pár turnaje Zuštáková-Neradová celý krajský přebor vyhrál a potvrdil tak dominanci strakonických tenistů ve čtyřhrách.

Všem dětem patří poděkování za bojovnost, rodičům za obětavost a trpělivost a doufám, že je to pro nás všechny další motivace a ponaučení jak na sobě pracovat, zlepšovat se a stát se ještě lepšími tenisty.

Partneři

 

drevointer

 

unielektro

 

Logo A&T-basic-vertical.jpg

 

marek snobr

 

dir007.png

 

omacz